Lukas Dhont: "Heb de laatste weken het enthousiasme voelen toenemen"

Films | Regisseur Lukas Dhont heeft zijn eerste Oscarnominatie op zak met zijn film 'Close'. Na een nacht van weinig slaap stond de Belgische regisseur de pers met een brede glimlach via Zoom te woord vanuit Amerika. De campagne om het gouden beeldje te winnen trekt zich nu echt op gang.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een gezonde dosis spanning heeft Dhont de Oscarnominaties gevolgd. Zeker was hij niet, maar de 31-jarige regisseur voelde de laatste weken wel dat hij een kans maakte. 'Close' is nu de achtste Belgische film ooit die een Oscarnominatie krijgt.

"Ik was zeker nerveus. Het is opnieuw bewezen dat niets een zekerheid is. 'Decision to leave' ging er ook zeker bij zijn, maar vandaag bleek dat niet zo te zijn. Ik probeer er altijd keihard in te geloven, maar niets is zeker. Ik wacht altijd mijn gezonde zenuwen af. Al heb ik heb de laatste weken het enthousiasme enorm voelen toenemen", merkt Dhont op. 

De campagne naar de nominatie was al lang, met dagelijks meerdere screenings van de film, veel ontmoetingen en veel lobbywerk. De intensiteit zal nu nog toenemen.

"We gaan verder zoals de voorbije weken en dat is: de film tonen, de film tonen en de film tonen", vertelt Dhont. "Ik geloof boven alles in de kracht van de film. Ik geloof dat de mensen die de film zien erdoor geraakt zijn en dat de film blijft hangen. In die persoonlijke aanpak heb ik de voorbije weken geïnvesteerd en ik denk dat we dat de komende weken nog meer zullen doen", vervolgt hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top