Amallah op weg naar La Liga, Nainggolan naar Italië

Sport |

De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële aanwinsten op de winterse transfermarkt in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard lijkt een oplossing gevonden te hebben voor Selim Amallah, de Marokkaanse international die al enkele maanden bij de B-kern van de Rouches meetraint. Real Valladolid, momenteel 18de in de Spaanse eerste klasse en dus in volle degradatiestrijd, wil zich versterken met de middenvelder. Tegelijkertijd is Standard bezig met een contractverlenging voor Gojko Cimirot en hoopt het bij Anderlecht het jonge talent Enock Agyei los te weken. Drukke tijden op Sclessin!

Club Brugge wuift Edouard Sobol uit. De Oekraïense linksachter was op een zijspoor beland sinds de komst van Meijer deze zomer. Hij verkast nu naar Strasbourg in de Ligue 1, waar hij een contract kan tekenen tot 2026. Club ontvangt nog 2,5 miljoen euro voor hem.

Maï Traoré, een 23-jarige Guinese spits, moet het offensieve compartiment van OH Leuven versterken. Hij komt over van het Noorse Viking FK, dat hem tot het einde van deze campagne uitleent. OHL bedong wel een aankoopoptie.

Sébastien Dewaest, nog steeds onder contract bij Racing Genk maar daar volledig overbodig geworden, zou richting Cyprus reizen. Daar wacht hem een contract bij AEL Limassol. De 31-jarige verdediger komt er terecht onder de leiding van Cedomir Janevski, geen onbekende in onze Jupiler Pro League, waar hij onder andere bij Club Brugge, Gent, Mons en Moeskroen actief was.

Volgens Het Laatste Nieuws is Radja Nainggolan op weg naar Italië, zijn tweede thuisland, waar hij bij SPAL in de Serie B kan tekenen. De club wordt getraind door Daniele De Rossi, ex-ploegmaat van Nainggolan bij AS Roma. Nainggolan zit zonder club sinds vorige maand zijn contract werd ontbonden bij Antwerp.

Nog in het buitenland blijft Chelsea erg actief tijdens deze wintermercato. Zo zouden de Blues nu hun oog hebben laten vallen op Malo Gust, verdediger van Olympique Lyon. Volgens diens club heeft de speler al een persoonlijk akkoord met Chelsea.

Bij RC Lens, club van Rode Duivel Loïs Openda en revelatie in de Ligue 1 dit seizoen, heeft Florian Sotoca zijn contract verlengd. De spitsbroeder van Openda tekende bij tot 2026.

In Italië moet Pierluigi Gollini reservedoelman worden bij competitieleider Napoli. Dat meldt althans transferspecialist Fabrizio Romano. Gollini is nu nog tweede doelman bij Tottenham, maar zou uitgeleend worden, waarna Napoli hem definitief kan overkopen. Salvatore Sirigu, de huidige reservekeeper van de Napolitanen, lijkt dan weer op weg naar Fiorentina.

Ook bij de nationale ploegen beweegt er het een en ander. België blijft nog speuren naar een opvolger voor Roberto Martínez, maar in Nederland weten ze al wie hun nieuwe bondscoach moet worden: Ronald Koeman volgt Louis van Gaal op bij Oranje. Ook in 2018 en 2020 was hij al eens Nederlands bondscoach.

Volg de Jupiler Pro League heel het seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League. Ook de Bundesliga, de Serie A en La Liga kan je via de kanalen van Eleven Sports volgen. De UEFA Champions League beleef je via de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports.

Meer transfernieuws?

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top