Ritwinnaar Jakobsen looft Evenepoel en co: "Misschien wel mijn snelste lead-out ooit"

Wielersport | De Nederlander Fabio Jakobsen van het Belgische Soudal - Quick-Step heeft maandag de tweede etappe van de Argentijnse Ronde van San Juan (Pro Series) gewonnen. Na afloop van zijn sprintoverwinning loofde hij onder meer zijn Belgische ploegmaats Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Pieter Serry.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wereldkampioen Evenepoel had voor de tweede dag op rij een belangrijke kopbeurt voor Jakobsen afgeleverd in de laatste aanloop naar de massasprint. Daar kreeg hij na afloop een figuurlijk schouderklopje voor van de ritwinnaar: "We hebben een sterke ploeg hier. Pieter (Serry) en Jan (Hirt) controleerden de koers. En mijn lead-out is misschien wel een van de snelste die ik ook had: Remco, Yves en (Michael) Morkov. Ik ben heel trots op hen. Zonder hen zou ik nooit kunnen winnen."

In de openingsetappe van zondag had Jakobsen nog de sprint moeten laten schieten na veel hectiek in een risicovolle slotfase. "De finale van gisteren was echt gevaarlijk. Het was niet veilig. Maar ik sprak nadien met de organisatoren. Ze hebben me toen beloofd dat de laatste vijf kilometer vandaag wel veilig zouden zijn. Daarin zijn ze geslaagd. Zo is het leuk om hier in San Juan te koersen. Ik ben blij dat het na gisteren wel is gelukt."

Net als de rest van het peloton moet Jakobsen in San Juan zomerse temperaturen boven de 35 graden trotseren. "Bij ons in Nederland sneeuwt het momenteel. Ik ben niet op mijn best in de hitte, maar ik kan er wel tegen. Al was het wel heel warm. Maar je moet er mee omgaan. We dronken zo'n anderhalve liter per uur. Drie bidons."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top