Evenepoel loodst Jakobsen naar eerste zege van Soudal - Quick-Step

Wielersport | De Nederlander Fabio Jakobsen heeft maandag zijn Belgische ploeg Soudal - Quick Step de eerste overwinning van dit wegseizoen bezorgd. In de tweede etappe van de Argentijnse Ronde van San Juan (Pro Series) was Jakobsen, gegangmaakt door ploegmaat Remco Evenepoel, de snelste in een massasprint.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met zijn 201 kilometer was etappe twee meteen de langste van de Argentijnse voorbereidingskoers. Tussen startplaats Valle Fertil en de finish in Jachal moest onderweg veel geklommen worden, maar toch leken de sprinters voor de tweede dag op rij aan zet. In de achtervolging op een tiental vluchters, met daarbij de 46-jarige Oscar Sevilla als bekendste naam, stroopten de ploegmaats van Fabio Jakobsen, Fernando Gaviria en leider Sam Bennett de mouwen op in de hoop op een nieuwe massasprint.

Nadat de vroege vluchters weer waren ingerekend in de finale, probeerden enkele eenlingen met een late aanval nog de massasprint te ontlopen, maar dat was tevergeefs: een gegroepeerd peloton diende zich in de straten van Jachal aan voor de sprint. Wereldkampioen Remco Evenepoel leverde in de sprintvoorbereiding opnieuw een belangrijke kopbeurt af in dienst van ploegmaat Fabio Jakobsen, waarna hij werd afgelost door land- en ploeggenoot Yves Lampaert.

Europees kampioen Jakobsen bedankte voor dat werk met de eerste overwinning van Soudal - Quick Step. In een warrige sprint ging de Nederlander pas in de slotmeters naar de leiding. De Colombiaan Fernando Gaviria werd tweede, de Spanjaard Jon Aberasturi derde. Sam Bennett had aan een vierde plek genoeg om zijn leidersplaats te behouden, al komt Jakobsen nu in dezelfde tijd als de Ier van BORA - hansgrohe te staan.

Dinsdag gaat de achtdaagse Ronde van San Juan verder met een etappe van 170 kilometer. Die is overwegend vlak, maar eindigt met een helling naar het autocircuit van Villicum.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top