Gerben Kuypers opvallendste naam in WK-selectie: "Zit bij de top zes in dit land"

Wielersport | Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte maandagnamiddag in Tielt zijn negenkoppige selectie bij de mannen elite bekend voor het WK wielrennen in het Nederlandse Hoogerheide.

Door Belga

Deel dit nieuws

In die uitgebreide selectie zit er met Gerben Kuypers toch één min of meer verrassende naam. De 22-jarige is immers een eliterenner zonder contract en dus geen prof.

Zondag knokte hij zich nog naar een knappe tiende plaats in de Wereldbekerveldrit in het Spaanse Benidorm. "Voor mij is hij zeker geen verrassing", vertelde Vanthourenhout maandag. "Hij heeft zijn selectie zelf afgedwongen. Gisteren/zondag heb ik hem nog aan het werk gezien in Benidorm. Wat mij betreft zit hij bij de top vijf of top zes van beste veldrijders in dit land."

Ook Jens Adams zit in de selectie, al staat er achter zijn naam nog een klein vraagteken, na zijn zware valpartij op de balken en opgave in Benidorm. "Jens is intussen geland in Amsterdam en zal op onderzoek gaan. Zijn sleutelbeen zou geraakt zijn, maar op dit moment is er geen sprake van een breuk. We volgen zijn situatie de komende dagen op. Momenteel gaan we ervan uit dat hij aan de start staat."

De bondscoach kwam ook nog even terug op het akkefietje tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, op het BK in Lokeren en daags nadien in Otegem. "Ik heb met beide renners al gepraat en dat zal tegen het WK geen item meer zijn", aldus Vanthourenhout.

Ook bij de mannen beloften zijn er kansen op goud, met Thibau Nys, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure. "Vooral Thibau is in de laatste crossen heel indrukwekkend, zondag in Benidorm weer. Ik had nooit gedacht dat hij nog zou kunnen winnen. Ik heb het gevoel dat hij er momenteel licht bovenuit steekt. Die koers bij de beloften zou echter weleens de spannendste van allemaal kunnen worden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top