Ford wil in Keulen tot 3.200 banen afbouwen

Nieuws | De Amerikaanse autoreus Ford wil in zijn vestiging in het Duitse Keulen duizenden banen schrappen. "Als het management zijn plan uitvoert, kunnen tot 3.200 banen wegvallen", zegt vicevoorzitster van de ondernemingsraad van de Ford-fabriek, Katharina von Hebel, maandag aan het Duitse persagentschap dpa. Bij Ford in Keulen werken zowat 14.000 mensen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ondernemingsraad heeft de werknemers maandag op de hoogte gebracht van de plannen. Het topmanagement van de autobouwer heeft nog niet publiekelijk gereageerd.

Ford, dat zich lang gefocust heeft op verbrandingsmotoren, is in volle transitie naar de productie van elektrische wagens. Daarbij zet de autobouwer ook in op zijn vestiging in Keulen, die met miljardeninvesteringen omgebouwd zal worden voor de productie van elektrische modellen. Ford heeft in Keulen al een herstructurering doorgevoerd. Drie jaar geleden telde het bedrijf er nog 18.000 werknemers.

Ford had in het verleden overigens ook nog een autofabriek in België. Ford Genk was destijds de grootste werkgever in de provincie Limburg en de op één na grootste autoassemblagefabriek in ons land. Bij de definitieve sluiting op 18 december 2014 verloren 6.000 mensen hun job.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top