Bondscoach Vanthourenhout geeft selectie rond kopman Wout van Aert vrij

Wielersport | Wout van Aert is volgende week zondag (5 februari) de onbetwiste kopman in het Belgisch team op het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte maandag in Tielt de negenkoppige koppige selectie bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast Van Aert zullen ook Jens Adams, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Gerben Kuypers, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout de Belgische kleuren verdedigen in het Hoogerheide. Thijs Aerts, Lander Loockx en Daan Soete zijn reserven.

Wout van Aert hoopt voor de vierde keer de regenboogtrui te veroveren, na 2016, 2017 en 2018. Zijn voornaamste concurrent wordt Mathieu van der Poel, die in eigen land op een vijfde wereldtitel mikt na successen in 2015, 2019, 2020 en 2021.

De Brit Tom Pidcock, vorig jaar wereldkampioen in het Amerikaanse Fayetteville, verdedigt zijn titel binnen twee weken niet.

Bij de vrouwen moeten Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle en Laura Verdonschot de Belgische eer hooghouden. Boegbeeld Sanne Cant heeft drie regenboogtruien in de kast (2017, 2018, 2019) maar zette na haar veertiende Belgische titel, die ze eerder deze maand won in Lokeren, een punt achter haar veldritseizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top