Lakers maken in Portland achterstand van 25 punten goed

Basketbal | De Los Angeles Lakers werken een tegenvallend seizoen af in de NBA maar gisterenavond hebben de Californiërs toch een knappe prestatie neergezet op bezoek bij de Portland Trail Blazers. Halfweg keken de Lakers tegen een achterstand van 25 punten aan, maar na een indrukwekkende comeback wonnen ze alsnog met 112-121.

Door Belga

Deel dit nieuws

LeBron James was goed voor 37 punten bij de bezoekers en knabbelde zo verder aan zijn achterstand op Kareem Abdul-Jabbar, met 38.387 punten de topschutter aller tijden in de NBA. Het verschil tussen beide legendes bedraagt nog 224 punten. Ook LBJ's teamgenoot Thomas Bryant was met 31 punten goed bij schot.

De Lakers, met zeventien NBA-titels recordhouder samen met Boston, moeten in de tussenstand van de Western Conference voorlopig vrede nemen met de twaalfde plaats (22 zeges, 25 nederlagen), die geen recht geeft op de play-offs. Portland staat nog een positie lager.

De Denver Nuggets voeren het klassement aan maar verloren maandag, zonder sterkhouder Nikola Jokic, met 99-101 van Oklahoma City, waar Shai Gilgeous-Alexander de hoofdrol opeiste met 34 punten. Eerste achtervolger Memphis verloor eveneens. Phoenix bleek met 112-110 net te sterk voor de Grizzlies. 

Ook uittredend kampioen Golden State leed een nederlaag. De Warriors gingen voor eigen publiek met 116-120 onderuit tegen Brooklyn. Kyrie Irving blonk uit bij de Nets met 38 punten, 9 assists en 7 rebounds. Stephen Curry eindigde met 26 punten bij de titelverdediger. Golden State is tiende in het westen, Brooklyn vierde in het oosten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top