Morkov sprint in Ronde van San Juan in plaats van Jakobsen: "Verloren hem bij splitsing"

Wielersport | Soudal - Quick Step is gisteren aan de Argentijnse Ronde van San Juan (Pro Series) begonnen met een tweede plaats voor de Deen Michael Morkov. Die moest normaal de sprint aantrekken voor Fabio Jakobsen, maar speelde de Europese kampioen kwijt in de bijzonder hectische slotkilometers.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wereldkampioen Remco Evenepoel speelde een belangrijke rol in de sprinttrein van Jakobsen, maar aan het eind van zijn kopbeurt ging het mis voor de twee: op een gevaarlijke wegsplitsing net voor het ingaan van de slotkilometer geraakten Jakobsen en Evenepoel aan de verkeerde kant van de weg terecht en speelden zij zo de rest van de sprinttrein kwijt.

"Op 1500 meter van de streep moesten we naar rechts en daar verloren we Fabio. Dus moesten we van plan veranderen", bevestigde Michael Morkov na afloop. De Deen is in de sprinttrein van Soudal - Quick Step normaal de laatste man voor de Nederlander, maar moest deze keer noodgedwongen zelf sprinten. Toch kwam hij nog dicht bij de zege: enkel de Ier Sam Bennett was sneller. "Het was niet de bedoeling dat ik vandaag de sprint zou doen. Het ging niet perfect voor ons, maar het is iets waarvan we kunnen leren. We zijn gemotiveerd om de komende dagen te winnen."

Jakobsen zelf finishte uiteindelijk als 58ste, Evenepoel als 81ste. Allebei kregen ze dezelfde tijd als winnaar Bennett toebedeeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top