AA Gent rondt verplaatsing naar STVV succesvol af en knikkert Club Brugge uit top vier

Jupiler Pro League | AA Gent heeft zondagavond op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League de verplaatsing naar Sint-Truiden succesvol afgerond met 0-3. STVV speelde 75 minuten met een man minder. De Buffalo's knikkeren zo met 38 punten Club Brugge (37 ptn.) uit de top vier. Sint-Truiden sluit de top acht met 31 eenheden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er was een kwartier verstreken op Stayen toen de Kanaries Aboubakary Koita uitgesloten zagen worden. In een dribbel landde hij ongelukkig met zijn studs op het scheenbeen van Hyun-Seok Hong. Nathan Verboomen bestrafte de actie eerst met geel, maar haalde na raadpleging van de VAR een rood karton boven. Het numerieke overwicht resulteerde nog voor rust in twee bezoekende treffers: Ibrahim Salah (34.) legde het leer knap weg in de benedenhoek en Hugo Cuypers (44.) kopte een corner buiten het bereik van Daniel Schmidt in de kruising.

In de tweede helft volleerde Cuypers (55.) vroeg zijn tweede treffer tegen de netten, waarmee de confrontatie definitief in een beslissende plooi lag. Gent maakte de resterende speeltijd probleemloos vol.

Eerder op de dag verkocht Antwerp een oplawaai aan Standard (4-1), verjoeg RSC Anderlecht het degradatiespook op het veld van Seraing (0-1) en kon Club Brugge ondanks het ophalen van een dubbele achterstand ook zijn vierde wedstrijd onder Scott Parker niet afsluiten met een zege, tegen Charleroi werd het 2-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top