Arnaud De Lie bezorgt Lotto Dstny meteen eerste seizoenszege

Wielersport | Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft zondag de Classica Comunitat Valenciana (Spa/1.1) op zijn naam gebracht. Hij haalde het na 190 km in de sprint voor Jenthe Biermans (Arkéa-Samsic) en de Noor Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies).

Door Belga

Deel dit nieuws

In Spanje werd zondag ook het Europese seizoen op de weg op gang geschoten met een eendagskoers. Samuele Zoccarato (Green Project-Bardiani-CSF-Faizanè), Iker Ballarín (Euskaltel-Euskadi), Mateu Estelrich (Electo Hiper Europa), Thomas Denis (Go Sport-Roubaix Lille Métropole) en Mattia Bais (EOLO-Kometa) vlogen er meteen in en kozen voor de vlucht van de dag. Maximaal gunde het peloton hen vijf minuten voorsprong.

Movistar, Lotto Dstny, Cofidis en Equipo Kern controleerden in de achtervolging. In de slotfase werden met Bais en Zoccarata de laatste vluchters op de laatste hindernis van de dag gegrepen door het peloton waarna Brent Van Moer en Matteo Sobrero nog probeerden om weg te springen op de klim, maar zonder succes.

Ondanks nog twee stevige puisten in het slot en een late uitval van Louis Barré kwam het tot een sprint. Daarin toonde Arnaud De Lie z'n snelle benen. Vorig jaar won de jonge renner in z'n derde wedstrijd van het seizoen, nu schiet hij al meteen in de eerste koers van het jaar raak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top