Arsenal verslaat Manchester United op valreep, Trossard valt meteen in

Premier League | Arsenal heeft Manchester United zondagavond op de 21e speeldag van de Premier League op de valreep verslagen met 3-2. De Londenaren revancheren zich zo voor hun voorlopig enige competitienederlaag van het seizoen op Old Trafford.

Door Belga

Deel dit nieuws

Marcus Rashford (17'), man in vorm bij Man Utd, knalde de bezoekers na ruim een kwartier op voorsprong, Eddie Nketiah (24') stelde niet veel later orde op zaken. Bukayo Saka (53') bezorgde de Gunners vroeg in de tweede helft het voordeel, maar Lisandro Martinez (59') leek een puntendeling uit de brand te slepen. Dat was evenwel buiten Nketiah (90') gerekend, die de winst in de laatste minuut van de reguliere speeltijd veiligstelde.

Leandro Trossard, die deze week een droomtransfer versierde van Brighton naar Arsenal, mocht in de 82e minuut als vervanger van Gabriel Martinelli zijn eerste minuten in het Emirates Stadium meepikken.

Arsenal telt 50 punten (op 57) en behoudt soeverein zijn leidersplaats in de tussenstand van de Engelse hoogste voetbalafdeling, met een match minder en vijf punten meer dan eerste achtervolger Manchester City. Manchester United volgt op de vierde positie met 39 eenheden (op 60).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top