Arnaud De Lie begint het seizoen met een zege: "Dit smaakt naar meer"

Wielersport | Arnaud De Lie heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. In Spanje trotseerde hij met verve de lastige slotkilometers en sprintte naar de zege in de Classica Comunitat Valenciana (1.1).

Door Belga

Deel dit nieuws

"De lange beklimming in volle finale maakte het niet gemakkelijk maar voor ons was het een droomscenario", aldus De Lie in een reactie bij zijn team Lotto Dstny. "Brent Van Moer zat in de kopgroep en in het peloton toonden we ons de sterkste ploeg van de wedstrijd. In de laatste kilometers hebben we het perfect gedaan en de verschillende aanvallen gepareerd. We bewaarden de controle en daarna was het aan mij om te sprinten."

De ploeg, dit jaar niet langer in de World Tour, begint dus meteen met een zege aan het nieuwe seizoen. "Ik ben blij dat ik mijn ploegmakkers kan belonen met de eerste winst van het seizoen. Uiteraard is deze overwinning belangrijk voor mij na een winter waarin ik hard heb gewerkt om er meteen te staan. Dat ik op de lange klim kon volgen toont aan dat ik een mooie stap vooruit heb gezet. Deze overwinning is alvast een mooi begin, maar smaakt uiteraard naar meer."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top