Wout van Aert is niet tevreden over zijn cross in Benidorm: "Heb het misschien wat onderschat"

Wielersport | Geen negende zege zondag voor Wout van Aert, maar een tweede plaats voor de renner van Jumbo-Visma. "Ik had de koers harder moeten maken", stelde hij na afloop van de cross in Benidorm.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Aert probeerde een paar keer het verschil te maken op de lastige klim, maar een sterke Mathieu van der Poel hield niet af. In de laatste meters kwam hij nog bijna in de nadars terecht en kon hij in de korte sprint z'n kans niet gaan. "Nu ik de beelden heb gezien was het inderdaad nog gevaarlijker dan ik dacht", stelde hij voor de camera. "Ik zat heel kort op z'n wiel, wilde tot op de meet sprinten, maar met die flauwe bocht kwam ik nog heel dicht bij het dranghek, gelukkig kon ik me nog net op tijd inhouden."

Van Aert was niet tevreden over zijn eigen koers. "Ik ben wel wat teleurgesteld. Ik wist dat ik na de balkjes op kop moest zitten om voluit naar de finish te kunnen rijden, maar ik was net iets te veel bezig met de kop te houden en niet met de koers te winnen. Nu laat ik het liggen en daar ben ik wel het meest teleurgesteld om. Het was moeilijk om het verschil te maken op dit parcours, ik heb het misschien wat onderschat, ik had de cross harder moeten maken."

"Dit was zeker de Van der Poel tegen wie ik in de kerstperiode stevige duels heb uitgevochten. Hij leek me beter dan in bijvoorbeeld Zonhoven en Koksijde, maar het WK is nog twee weken en Hoogerheide is een heel ander parcours", eindigde hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top