Mathieu van der Poel kan nog eens winnen: "Moest het tactisch spelen"

Wielersport | Mathieu van der Poel mocht zondag in Benidorm nog eens juichen en was daar zeer blij mee. "Ik heb hard gewerkt aan mijn rug de voorbije weken", zei hij. "Dat heeft vandaag geloond.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een mooie wedstrijd, we waren zeker aan elkaar gewaagd, maar ik ben blij dat ik het wel haal", stelde hij voor de camera. "Winnen doet deugd, al was het hier best gevaarlijk en glad door al het zand en grind. Dat maakte het moeilijk om te crossen. Het werd een felle strijd en ik ben blij dat ik nog eens aan het langste eind trek. Het kon beide kanten uit."

Van der Poel won z'n laatste cross in Herentals, op 3 januari, na een lekke band van Wout van Aert die niet kon sprinten. De rugproblemen waar Van der Poel mee kampte in Koksijde en Zonhoven leken van de baan. "Ik heb op stage hard gewerkt aan mijn rug en vandaag was het 'goed te doen' met die rug. Ik kon strijd leveren, diep gaan en dat moest hier wel om te winnen. Ik moest het tactisch spelen, want het was moeilijk om op dit parcours het verschil te maken. Aan de balkjes wilde ik vooraan zitten, want daarna was het heel moeilijk om nog voorbij te steken en de sprint was ook kort."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top