Antwerp nestelt zich stevig op derde plaats na vlotte zege tegen Standard

Jupiler Pro League | Antwerp heeft zondagnamiddag de topper van de 22e speeldag in de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen van Standard, dat net iets minder dan een helft met tien tegen elf stond.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het duel tussen de broers Balikwisha was het Antwerp en belofteninternational Michel-Ange dat al snel op voorsprong klom tegen het Standard van William. Er stonden amper zeven minuten op de klok toen Jelle Bataille gelanceerd werd op de linkerflank en zijn voorzet bereikte Vincent Janssen, die overhoeks binnenkopte: 1-0. Aanvankelijk werd het doelpunt door de lijnrechter nog afgekeurd, maar uit de beelden van de videoref bleek dat er van buitenspel geen sprake was.

Het was een verdiende voorsprong voor The Great Old, die de wedstrijd rustig controleerde en vinnig probeerde uit te breken. Op het halfuur was er al de 2-0: na een vloeiende combinatie over meerdere stations liet Arbnor Muja Standard-goalie Arnaud Bodart voor de tweede keer kansloos. Ei zo na was het zelfs 3-0, maar de treffer van Ritchie De Laet werd afgekeurd na een eerdere overtreding van Balikwisha. Dat zou beslissend geweest zijn voor de wedstrijd, nu waren het echter de Rouches die na een stilstaande fase mochten juichen. Een vrije trap van Philip Zinckernagel werd door Kostas Laifis - de VAR oordeelde dat dat geen buitenspel was - verlengd tot bij Steven Alzate, die maar binnen te duwen had: 2-1 en zo zaten de Rouches weer in de wedstrijd. Voor even dan toch, want er was nauwelijks afgetrapt toen jonkie Arthur Vermeeren voorzette en Merveille Bokadi met een achterwaartse kopbal zijn eigen doelman verschalkte: 3-1, meteen ook de ruststand op de Bosuil.

Na de pauze werd het helemaal een onmogelijke opdracht voor de bezoekers, die al snel met een man minder kwamen te staan na de tweede gele kaart voor Gojko Cimirot. De 4-1 van Calvin Stengs werd even later afgekeurd wegens buitenspel van assistgever Janssen. In het slot van de partij werd het toch nog 4-1, dankzij de tweede van de namiddag van Man van de Match Janssen. Enig minpuntje: komende week tegen Anderlecht zit de Nederlander een gele schorsingsdag uit.

De tweede competitiezege op rij - woensdag werd er al met 0-3 gewonnen in Oostende, zet de troepen van coach Mark van Bommel met 45 punten stevig op de derde plaats, op vier punten van Union. De nummer twee in de stand hield gisteren de drie punten thuis met een nipte 1-0-zege tegen OHL. Racing Genk, dat zijn wedstrijd tegen Eupen uitgesteld zag worden, blijft ook met een wedstrijd minder autoritair leider met 55 punten. 

Om enigszins in het spoor van Antwerp te blijven, moet landskampioen Club Brugge vanavond de punten thuishouden tegen Charleroi. Standard is na de eerste competitienederlaag sinds medio november met 34 punten zesde en doet geen goede zaken in de strijd om de top vier. AA Gent, met 35 punten de nummer vijf in de stand, sluit vanavond de speeldag af met een verplaatsing naar Sint-Truiden. Vanmiddag is er eerst nog het felbeladen duel tussen Seraing en Anderlecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top