Nys boekt vier op vier bij de beloften en is zeker van eindwinst in de Wereldbeker veldrijden

Wielersport | Thibau Nys heeft ook de voorlaatste manche van de Wereldbeker veldrijden bij de beloften op zijn naam gebracht. Onze landgenoot versloeg in Benidorm de Nederlander Tibor del Grosso in de sprint. Emiel Verstrynge finishte op vijf seconden op een derde plaats. Voor Nys is het zijn vierde overwinning in de Wereldbeker na eerdere zeges in Tabor, Maasmechelen en Zonhoven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het snelle en technische parcours in de Spaanse badstad kende Nys geen al te beste start, maar wist hij zich terug in de wedstrijd te knokken. Met zes renners doken ze de slotronde in en finaal sloeg Nys samen met Del Grosso een klein gaatje.

In de sprint toonde Nys z'n snelle benen en verzekerde hij zich ook van eindwinst in de Wereldbeker. De beloften (en junioren) moeten niet alle vijf de wedstrijden rijden, maar mogen er één overslaan. Nys past voor Besançon volgende week en is mathematisch zeker van eindwinst met 160 punten. Jente Michels telt 96 punten, Tibor Del Grosso 90 punten. De winnaar krijgt 40 punten, een onoverbrugbaar verschil dus.

Bij de meisjes junioren pakte de Nederlandse Lauren Molengraaf een vier op vier en is ze ook al zeker van eindwinst. Yordi Corsus was aan het feest bij de jongens junioren, voor twee andere Belgen Seppe Van Den Boer en Viktor Vandenberghe. De Fransman Leo Bisiaux leidt in het klassement met 129 punten, 26 meer de Nederlander Guus Van den Eijnden en onze landgenoot Viktor Vandenberghe is derde met 94 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top