Clash tussen Beveren en Beerschot belooft titanenstrijd te worden

Challenger Pro League | Deze namiddag kijkt heel de Challenger Pro League naar de Freethiel; waar SK Beveren en Beerschot VA elkaar gaan bekampen in een rechtstreeks duel voor de eerste plaats. De match belooft op veel vlakken een absolute titanenstrijd te gaan worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst kunnen zowel Beveren als Beerschot met hun sterkste formatie aantreden. Bij Beveren is zelfs Verstraete opnieuw van de partij na een lange revalidatie terwijl ook nieuwkomers Filipovic en Hrncar meteen tot de selectie behoren. Bij Beerschot wordt er met blijdschap uitgekeken naar de rentree van aanvoerder Sanusi. De middenvelder zat vorige week op de strafbank en werd bijzonder hard gemist tegen Deinze (3-2 verlies).

De uitnederlaag van vorige zondag heeft Beerschot wel weer met de voetjes op de grond gezet. Toch zijn de Mannekes ook met die verliespartij erbij nog steeds met voorsprong de beste uitploeg van de reeks. Beerschot verloor nog maar acht punten buitenshuis en doet daarmee ruimschoots beter dan Lommel en Beveren (twaalf verliespunten op verplaatsing).

Maar straks staan de Antwerpenaren wel tegenover de beste thuisploeg van de reeks. Beveren deelt die eer wel met RWDM (beiden verloren nog maar zeven punten in het eigen stadion), maar kan wel betere stats voorleggen dan de Brusselaars. Zo scoorde Beveren al 22x op de Freethiel (enkel Lierse scoorde meer thuis - 23) terwijl het ook nog maar negen goals binnenkreeg. Het wordt een strijd tussen de beste thuisploeg en de beste uitploeg dus.

Als we naar de onderlinge resultaten gaan kijken, dan is Beerschot wel in het voordeel. De teams stonden de voorbije jaren slechts 3x tegenover elkaar in competitieverband en Beerschot won 3x. Bij hun laatste bezoek aan de Freethiel veegden Dom en Holzhauser een goal van Heymans uit, wat resulteerde in een 1-2 zege.

Tenslotte kan Beerschot zich straks (alweer) als eerste team verzekeren van deelname aan de promotie Play-offs. Als Baeten en co winnen, dan kunnen ze (op basis van het aantal gewonnen matchen) niet meer ingehaald worden door het nummer zeven; RSCA Futures. Als Beveren wint, dan zou dat theoretisch nog wel kunnen. RSCA Futures moet dan later op de dag wel winnen van Lierse. Maar dat zijn op dit moment ongetwijfeld 'zorgen voor later' voor de twee titelrivalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top