Union boekt zuinige zege na moeilijke avond tegen OHL

Jupiler Pro League | Union heeft zijn ongeslagen reeks in de Jupiler Pro League zaterdagavond voortgezet met een zuinige 1-0 thuisoverwinning tegen OHL. De bezoekers uit Leuven maakten het de vicekampioen knap lastig, maar moesten zich gewonnen geven na een kopbaldoelpunt van de boomlange spits Gustaf Nilsson (78.). OHL tuimelt na de nederlaag uit de top acht. Union, dat nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen is in de competitie, blijft stevig tweede.

Door Belga

Deel dit nieuws

OHL toonde zich in het Dudenpark tegen de nummer twee uit het klassement een lastig te bespelen tegenstander. Verdedigend liet het zich niet zomaar oprollen en ook offensief beschikte het over slagkracht. Union toonde zich intrinsiek de beste ploeg op het veld en geraakte voetballend aan de meeste kansen, maar op de counter toonde OHL zich bij momenten minstens even gevaarlijk. Union-doelman Anthony Moris moest enkele knappe reddingen uit zijn mouw schudden om de achterstand te voorkomen. Ook OHL-sluitstuk Cojocaru hield zijn team meermaals recht voor de pauze.

Na de pauze veranderde er weinig aan de machtsverhoudingen. Union voetbalde het best, maar de bezoekers uit Leuven pakten het opnieuw slim aan. Het leverde kansen op aan beide zijden van het veld, maar geen doelpunten. OHL profiteerde van foutjes bij de thuisploeg en voetbalde zich steeds beter in de wedstrijd naarmate de klok verder tikte, maar het ontbrak de bezoekers aan concentratie bij de laatste actie om het doelpunt te forceren. Dat lukte Union ruim tien minuten voor tijd wel. De ingevallen Loïc Lapoussin toonde zijn klasse en schilderde de bal op het hoofd van de grote spits Nilsson (78.), die 1-0 onhoudbaar binnen kopte.

In de stand volgt Union met 49 punten op zes punten van leider Genk, de laatste ploeg die de Brusselaars een competitienederlaag toediende. Leuven is negende met 30 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top