Liverpool en Chelsea schieten weinig op in de stand met scoreloos gelijkspel

Premier League | De topper tussen Liverpool en Chelsea op de 21e speeldag van de Premier League heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten gaf het scorebord op Anfield 0-0 aan. Beide ploegen schieten, te midden van een tegenvallend seizoen, in de stand weinig op met een punt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met 28 punten stonden Liverpool en Chelsea - dat een wedstrijd meer op de teller heeft staan dan de vicekampioen - voor aanvang van de wedstrijd op gelijke hoogte in het klassement. Beide topclubs beleven momenteel echter een moeilijk seizoen in de Premier League en bevinden zich op ruime afstand van de top vier, die toegang geeft tot de Champions League.

De topper leverde vrijwel meteen spektakel op voor de toeschouwers in Anfield. Spits Kai Havertz zette de Chelsea-supporters na amper drie minuten aan het juichen, maar zijn treffer werd uitgewist door de VAR, die buitenspel gezien had. De Londenaars toonden zich ook in het verloop van de eerste periode de gevaarlijkste ploeg, maar geraakten niet voorbij Liverpool-sluitstuk Alisson. Ondanks de dreiging van de bezoekers trokken beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers in.

In de zoektocht naar het openingsdoelpunt smeet Chelsea-coach Graham Potter recente topaankoop Mykhailo Mudryk tien minuten na de rust voor de leeuwen. De Oekraïner stond amper tien minuten op het veld toen hij een gouden kans kreeg om Chelsea op voorsprong te trappen, maar van dichtbij mikte hij het leer naast het doel. Liverpool-trainer Jürgen Klopp haalde op zijn beurt de Uruguayaanse spits Darwin Nuñez van de bank, maar zag hoe ook zijn ploeg er niet in slaagde een doelpunt te forceren.

Liverpool telt na het gelijkspel 29 punten en wipt daarmee voorlopig over Brentford naar de achtste plaats. Chelsea blijft tiende met evenveel stuks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top