Kyrie Irving leidt Brooklyn met 48 punten naar zege in Utah

Basketbal | Er stond vrijdagavond geen maat op Kyrie Irving in de NBA. De sterspeler van de Brooklyn Nets was op bezoek bij de Utah Jazz goed voor 48 punten en had zo een groot aandeel in de 106-117 overwinning van zijn team.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zevenvoudige All-Star pakte ook elf rebounds en deelde zes assists uit. Voor de Nets was het de 28e zege van het seizoen (tegen 17 nederlagen). Het team staat vierde in de Eastern Conference. Utah leed een 25e nederlaag (in 49 matchen) en is voorlopig achtste in de Western Conference, net achter uittredend kampioen Golden State. De Warriors wonnen zonder hun vedetten Stephen Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins en Draymond Green met 114-120 van Cleveland. Jordan Poole werd topschutter met 32 punten.

De Los Angeles Lakers waren met 122-121 net te sterk voor Memphis en bezorgden de Grizzlies zo een eerste nederlaag na elf opeenvolgende overwinningen. De Duitser Dennis Schröder maakte in de slotfase het verschil voor de thuisploeg, waar Russell Westbrook goed was voor 29 punten. Superster LeBron James sloot af met 23 punten.

De Lakers, zeventienvoudig NBA-kampioen, blijven ondanks hun 21e zege (in 46 wedstrijden) wel onderin de Western Conference bengelen. Memphis (31-14) moet in de stand alleen leider Denver (33-13) voor zich dulden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top