Juventus gaat in beroep tegen puntenaftrek

Serie A | Juventus Turijn gaat in beroep tegen de sanctie - vijftien punten aftrek in de lopende competitie - die het vrijdag opgelegd kreeg door de Italiaanse Voetbalfederatie. "Voor een reactie wachten we de motivatie van het verdict af, maar we kunnen nu al wel zeggen dat we bij het Italiaans Olympisch Comité in beroep gaan", klinkt het in een communiqué van de Oude Dame.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de lente van vorig jaar werd Juventus net als tien andere clubs nog vrijgesproken in een fraudezaak rond voetbaltransfers, maar het hof van beroep oordeelde vrijdag dat Juventus zich wel degelijk schuldig maakte aan het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club meldde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd.

Er is niet alleen de sportieve sanctie voor de club, verscheidene (oud-)bestuursleden worden geschorst: voormalig sportief directeur Fabio Paratici (nu Managing Director bij Tottenham) 30 maanden, voormalig voorzitter Andrea Agnelli en voormalig gedelegeerd bestuurder Maurizio Arrivabene 24 maanden, sportief directeur Federico Cherubini 16 maanden en voormalig vicevoorzitter Pavel Nedved 8 maanden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top