Juventus met vijftien punten bestraft wegens fraude bij transfers

Serie A | Juventus Turijn moet zwaar boeten voor onregelmatigheden bij transfers. Er worden de Italiaanse recordkampioen vijftien punten afgetrokken in de Serie A. Dat deelde de Italiaanse Voetbalfederatie vrijdag mee. "De Oude Dame" zakt daardoor van de derde naar de elfde plaats, op twaalf punten van Europees voetbal (top zes).

Door Belga

Deel dit nieuws

In de lente van vorig jaar werd Juventus net als tien andere clubs nog vrijgesproken in de fraudezaak, maar het hof van beroep oordeelde vrijdag dat Juventus zich wel degelijk schuldig maakte aan het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club meldde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd.

Er is niet alleen de sportieve sanctie voor de club, verscheidene (oud-)bestuursleden worden geschorst: voormalig sportief directeur Fabio Paratici (nu Managing Director bij Tottenham) 30 maanden, voormalig voorzitter Andrea Agnelli en voormalig gedelegeerd bestuurder Maurizio Arrivabene 24 maanden, sportief directeur Federico Cherubini 16 maanden en voormalig vicevoorzitter Pavel Nedved 8 maanden.

Juventus heeft nog de kans om tegen het verdict in beroep te gaan bij het Internationaal Olympisch Comité.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top