Juventus riskeert negen strafpunten in fraudezaak rond transfers

Serie A | De procureur van het Hof van Beroep van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft een aftrek van negen punten in de Serie A geëist tegen Juventus in de fraudezaak rond het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. Dat melden verschillende Italiaanse media.

Door Belga

Deel dit nieuws

Procureur Giuseppe Chiné vroeg ook een schorsing van twintig maanden en tien dagen tegen voormalig sportief directeur Fabio Paratici, momenteel aan de slag bij Tottenham, en zestien maanden voor voormalig voorzitter Andrea Agnelli. Voor Pavel Nedved, de oud-vicevoorzitter, werd een straf van twaalf maanden voorgesteld. Tegen huidig sportief directeur Federico Cherubini werd een straf van tien maanden en twintig dagen geëist.

Het Hof van Beroep van de FIGC behandelt de beroepsprocedure van het parket van de FIGC tegen de vrijspraak van Juventus en acht andere clubs (Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli en Novara) in de fraudezaak rond het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. De clubs zouden "meerwaarden en transferrechten hebben geboekt voor hogere dan de toegestane waarden". In totaal zijn 52 bestuurders of oud-bestuurders betrokken bij de zaak. Mogelijk valt er later op de dag een definitieve beslissing in de zaak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top