Wist jij dit al over het nieuwe ‘That '90s Show’?

Series | Sinds kort kun je op Netflix naar 'That ‘90s Show' kijken. In deze vervolgserie van 'That ‘70s Show' zien we hoe oude knar Red Forman samen met zijn vrouw Kitty Forman een zomer lang onderdak biedt aan zijn kleindochter Leia Forman en haar nieuwe vrienden. De redactie van Pickx bekeek het eerste seizoen, lachte zich een kriek en vond enkele weetjes over deze nieuwe komische serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘That ‘90s Show’ zien we hoe, Leia Forman (Callie Haverda), de dochter van Eric Forman (Topher Grace) en Donna Pinciotti (Laura Prepon) beslist om een zomer door te brengen bij bij haar grootouders, Red en Kitty Forman, in Wisconsin. Ze heeft er op korte tijd enkele vrienden gemaakt en trekt er samen met de bende op uit om allerlei avonturen te beleven. Kitty vindt het geweldig om opnieuw jongelui over de vloer te zien komen, terwijl Red het in zijn geheel eigen stijl maar niets vindt.

Oude gezichten...

De serie is een direct vervolg op het populaire ‘That ‘70s Show’ dat van 1998 tot en met 2006 liep. De serie telt heel wat nieuwe gezichten, maar ook de aloude personages uit ‘That ‘70s Show’ maken opnieuw hun opwachting. Zo zien we uiteraard een iets oudere Eric Forman (Topher Grace) en Donna Pinciotti (Laura Prepon), die de ouders van Leia Forman (Callie Haverda) spelen. Michael Kelso (Ashton Kutcher) en Jackie Burkhart (Mila Kunis) zijn ook opnieuw van de partij en spelen de ouders van Jay Kelso (Mace Coronel).

Het populaire personage Fez (Wilmer Valderrama) zal ook zijn opwachting maken, net als hippie Leo Chingkwake (Tommy Chong) en de vader van Donna, Bob Pinciotti (Don Stark). Actrice Tanya Roberts, die in ‘That ‘70s Show’ de moeder van Donna speelde, is er helaas niet bij want zij kwam begin 2021 helaas te overlijden.

...maar ook nieuwe

We maken in deze nieuwe serie kennis met de 15-jarige actrice Callie Haverda, de 17-jarige Ashley Aufderheide, de 18-jarige Mace Coronel, de 13-jarige Reyn Doi, de 18-jarige Sam Morelos en de al even oude Maxwell Acee Donovan. Opvallend is dat elk van deze nieuwe acteurs nog niet eens geboren waren toen ‘That ‘70’ Show’ voor het eerst op de buis kwam in 1998.

Callie Haverda neemt de rol van Leia Forman voor haar rekening, Ashley Aufderheide speelt de rebelse Gwen Runck en de 18-jarige Mace Coronel zal in de huid kruipen van Jay Kelso, de zoon van Michael Kelso en Jackie Burkhart. De 13-jarige Reyn Doi speelt de intelligente Ozzie, terwijl Sam Morelos de fijnbesnaarde Nikki vertolkt. Maxwell Acee Donovan speelt tenslotte Nate Runck, de oudere broer van Gwen Runck.

'Star Wars' is (wederom) nooit veraf

Fans van ‘That '70s Show’ weten vast dat Eric Forman een grote fan van ‘Star Wars’ was. Eric maakte tijdens de serie talloze verwijzingen naar ‘Star Wars’ en we zagen in het zevende seizoen hoe zijn vriendin Donna zichzelf het kapsel van ‘Star Wars’-prinses Leia had aangemeten om Eric een plezier te doen voordat hij op reis zou vertrekken. De makers van ‘That ‘90s Show’ zagen in de obsessie van Eric voor de franchise dan ook een kans om het personage van zijn hoogsteigen dochter ‘Leia’ te noemen, en zo geschiedde.

Oude decors

Ondanks het feit dat ‘That ‘90s Show’ zich meer dan twintig jaar na de feiten in ‘That ‘70s Show’ afspeelt, zijn de decors van deze serie grotendeels gelijk gebleven in vergelijkinng met zijn voorganger. Zo zien we opnieuw de keuken van Red en Kitty Forman en ook diens kelder waar de kinderen allerlei kattekwaad kunnen uitspoken.

Volgens filmwebsite IMDB zou een van de producenten van ‘That ‘90s Show’ een traantje hebben weggepinkt tijdens de opnames. Hij werd naar verluidt emotioneel nadat hij voor het eerst sinds lang alle oude decors terugzag. De makers van de serie besloten om opnieuw gebruik te maken van een multicam tijdens de ‘rondetafelgesprekken’ van de jongelui en hierdoor voelt de serie wat ons betreft even vertrouwd aan als zijn iconische voorganger.

Ontdek het eerste seizoen van ‘That ‘90s Show’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top