Benfica, tegenstander van Club Brugge in Champions League, haalt Gonçalo Guedes binnen

Liga Portugal | Benfica heeft zich versterkt met aanvaller Gonçalo Guedes. De Portugese topclub maakte in de nacht van donderdag op vrijdag de komst van de 26-jarige Portugees bekend. Benfica huurt Guedes tot het einde van het seizoen van Premier League-club Wolverhampton Wanderers.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de Wolves kwam Guedes dit seizoen niet verder dan twee goals in achttien wedstrijden. Hij mocht beschikken en Benfica, de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg, speelde snel op de bal. De club uit Lissabon verkocht Guedes in januari 2017 voor zo'n dertig miljoen euro aan PSG. Het avontuur in Parijs mislukte, waarna een passage bij Valencia volgde. Wolverhampton haalde de 32-voudig Portugees international afgelopen zomer naar de Premier League.

Benfica is in de achtste finales van de Champions League de tegenstander van Club Brugge. De heenwedstrijd is op 15 februari in het Jan Breydelstadion, de terugmatch volgt op 7 maart in Lissabon. Benfica staat in eigen land na zestien speeldagen op kop in de competitie, met 41 punten. Eerste achtervolger Braga volgt op vier punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top