Club Brugge kan ook in Sint-Truiden niet winnen

Jupiler Pro League | Club Brugge heeft voor het zesde duel op rij puntenverlies geleden in de Jupiler Pro League. De landskampioen raakte donderdagavond in de slotmatch van de 21e speeldag niet verder dan 1-1 bij Sint-Truiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Club wipt dankzij het puntje wel opnieuw over Gent, dat eerder op de avond 0-0 speelde tegen Charleroi, naar plaats vier met 36 punten. Dat zijn er nu al 19 minder dan leider Genk. STVV wordt met 31 punten zevende.

Na een erg teleurstellende 3 op 15 moest Club vol aan de bak op het kunstgras van Stayen. Bovendien stond er na de pijnlijke bekeruitschakeling vorige maand tegen de Kanaries (1-4) nog een rekening open. Scott Parker, die zijn eerste twee matchen als Club-coach niet kon winnen (3-1 in Genk en 1-1 tegen Anderlecht), behield voorin het vertrouwen in Yaremchuk en verving centraal in de defensie Mechele door Sylla.

Club nam de wedstrijd, die met enkele minuten vertraging begon nadat een supporter onwel was geworden, al snel in handen en kwam na 25 minuten verdiend op voorsprong. Het kreeg daarvoor de hulp van thuisspeler Wolke Janssens, die een voorzet van Buchanan in eigen doel verwerkte. STVV kwam daarna wat meer opzetten en claimde ook een strafschop na een fout op Hayashi, de 0-1 bleef evenwel op het bord.

Tien minuten na de pauze mocht Okazaki alleen op Mignolet af, maar de Brugse goalie hield zijn team recht met een knappe handreflex. Aan de overzijde liet Casper Nielsen de 0-2 liggen.

Een kwartier voor tijd kwam STVV dan toch op gelijke hoogte. Na een fout van Mignolet, die een voorzet loste, kon Gianni Bruno de gelijkmaker binnen tikken. Het was meteen de eindstand. De laatste competitiezege van Club Brugge dateert al van eind oktober thuis tegen Oostende (4-2). Een vierde titel op rij lijkt verder weg dan ooit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top