Galamatch tussen Saudische "All Stars" en PSG resulteert ondanks twee goals Ronaldo in 4-5

Voetbal | De galamatch tussen de Al-Hilal & Al-Nassr Stars, met het officieuze debuut van Cristiano Ronaldo op Saudische bodem, en het sterrenensemble van Paris Saint-Germain heeft donderdag een waar spektakelstuk opgeleverd. Ondanks twee treffers van Ronaldo eindigde de partij op 4-5.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lang duurde het niet vooraleer de Parijzenaars zich op voorsprong hesen: wereldkampioen Lionel Messi (3.) brak na een afgemeten assist van spitsbroeder Neymar de ban in het King Fahd International Stadium in Riyadh. De thuisploeg liet zich evenwel niet zomaar naar de slachtbank leiden en herstelde het evenwicht na een omgezette penalty van aanvoerder Ronaldo (34.). PSG moest op een handvol minuten van de onderbreking zelfs met een man minder voort na een rechtstreekse rode kaart voor Juan Bernat, maar Marquinhos (43.) zorgde toch voor de nieuwe bezoekende bonus. Ronaldo (45.+6) hing de bordjes vlak voor het rustsignaal een tweede keer gelijk, enkele minuten nadat Neymar een strafschop niet wist te benutten.

Ook in de tweede helft scoorde de Franse landskampioen snel door toedoen van Sergio Ramos (53.), alvorens de "Al Stars" een derde maal veerkracht toonden via de Zuid-Koreaanse verdediger Hyun-Soo Jang (56.). En de doelpuntenstorm ging niet liggen: Kylian Mbappé (60.) plaatste op zijn beurt zijn naam op het scorebord met een verzilverde elfmeter. Meteen nadien mocht Ronaldo gaan rusten. Aan de overzijde werd nagenoeg gelijktijdig een hele lading toppers naar de kant gehaald, onder wie Messi, Neymar en Mbappé. De ingevallen Hugo Ekitike (78.) tekende voor de verlossende 3-5 en Anderson Talisca (90.+4) verzorgde het slotakkoord.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top