PSV speelt aanvaller Madueke kwijt aan Chelsea

Premier League | PSV moet het in het vervolg van dit seizoen stellen zonder Noni Madueke. De 20-jarige Britse aanvaller maakt de overstap naar Chelsea. PSV bereikte een mondeling akkoord met de Londense topclub, meldt een woordvoerster van de club.

Door Belga

Deel dit nieuws

PSV raakte eerder deze transferperiode met Cody Gakpo al een andere aanvaller kwijt. De Oranje-international vertrok voor zo'n 50 miljoen euro naar Liverpool. Hoeveel geld PSV voor Madueke krijgt, meldt de Eindhovense club niet, maar het zou gaan om een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen.

Madueke had bij PSV nog een contract tot de zomer van 2025. De buitenspeler stond de voorbije jaren geregeld aan de kant met blessures. Dit seizoen kwam Madueke in de Eredivisie ook pas tot vier duels, waarin hij één keer scoorde.

In het seizoen 2020-2021 brak Madueke door bij PSV. In 24 competitieduels maakt hij zeven doelpunten. Madueke stond toen ook in de belangstelling van andere clubs, maar hij besloot zijn contract te verlengen. PSV haalde Madueke in de zomer van 2018 als 16-jarige speler weg bij Tottenham Hotspur.

Voormalig Bruggeling Arnaut Danjuma zou in beeld zijn als opvolger van Madueke, maar dat wil PSV niet bevestigen. De 25-jarige buitenspeler voetbalt nu nog bij Villarreal en heeft bij de Spaanse club nog een contract tot de zomer van 2026. Danjuma voetbalde in de jeugd bij PSV en kwam daarna uit voor NEC, Club Brugge en Bournemouth.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top