Duitse oorlogsfilm 'All Quiet on the Western Front' grote slokop met veertien nominaties

Films | De Duitse oorlogsfilm 'All Quiet on the Western Front' heeft veertien nominaties in de wacht gesleept voor de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Dat is een record voor een niet-Engelstalige film. De Netflix-film, Duitse titel 'Im Westen nichts Neues', evenaart daarmee 'Crouching Tiger Hidden Dragon' uit 2001. 'Close' van Lukas Dhont greep naast een nominatie.

Door Belga

Deel dit nieuws

'All Quiet on the Western Front', een epos over de Eerste Wereldoorlog, is een verfilming van de roman van Erich Maria Remarque uit 1928. De film werd onder meer genomineerd in de categorie beste film en beste regie. Concurrentie komt zoals verwacht van 'The Banshees of Inisherin' en 'Everything Everywhere All At Once', beide goed voor tien nominaties, en 'Elvis' met negen nominaties.

In de categorie beste film nemen ''All Quiet on the Western Front', 'The Banshees of Inisherin', 'Everything Everywhere All At Once' en 'Elvis' het op tegen 'Tár', een film met Cate Blanchett in de hoofdrol.

In de categorie beste niet-Engelstalige film moest 'Close' van Lukas Dhont het afleggen tegen 'All Quiet on the Western Front', 'Argentina, 1985', 'Corsage', 'Decision to Leave' en 'The Quiet Girl'.

De uitreikingsceremonie van de 76ste BAFTA's vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Royal Festival Hall van het Southbank Centre in Londen. De voorbije jaren was dat in de Royal Albert Hall. Gastheer op 19 februari is acteur Richard E. Grant.

Ook nieuw dit jaar is dat de bekendmaking van de winnaars in de vier belangrijkste categorieën live zal uitgezonden worden. In voorgaande jaren werd het evenement vooraf opgenomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top