Van 'Babylon' tot 'Wolf of Wall Street': een terugblik op de beste filmrollen van Margot Robbie

Films | Margot Robbie valt dezer dagen te aanschouwen in de bioscoopzalen met de film ‘Babylon’ van regisseur Damien Chazelle. Pickx selecteerde naar aanleiding van deze prent de films waarin de Australische actrice de afgelopen jaren schitterde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Wolf of Wall Street (2013)

De film van Martin Scorsese gaf haar carrière een stevige duw in de rug. De toen 23-jarige Robbie speelt er aan de zijde van Leonardo DiCaprio. Ze speelt diens vrouw en model Noami Lapaglia. DiCaprio kruipt er in de huid van effectenmakelaar Jordan Belfort. Robbie schittert en ‘The Wolf of Wall Street’ werd een ware cultfilm, mede dankzij de Australische.

Martin Scorsese baseerde zich voor dit verhaal op het leven van Jordan Belfort. Hij was een zwendelaar die mensen fors liet betalen voor waardeloze aandelen. Belfort leidde een liederlijk leven met tal van decadente uitspattingen, die talrijk aan bod komen in de film. Naomi 'steelt' Belfort van zijn eerste vrouw en veroverde niet alleen zijn hart, maar ook die van heel Hollywood.

Suicide Squad (2016)

Na superheldenteams als 'Avengers' en 'The Justice League' brengt 'Suicide Squad' superschurken samen. Ondanks de indrukwekkende cast met Jared Leto, Cara Delvigne en Will Smith was de film een commerciële flop. Voor velen overtuigde alleen het personage Harley Quinn, vertolkt door Margot Robbie. Ze won bij de People’s Choice Awards zelfs de prijs voor ‘Favorite Action Movie Actress’. Vier jaar later was ze weer te zien als Harley Quinn in de film 'Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn'.

Ontdek ‘Suicide Squad’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

I, Tonya (2017)

De biopic over kunstschaatsster Tonya Harding zou niet hetzelfde zijn zonder Margot Robbie. Dit is haar beste acteerprestatie tot nu toe. Naast het leren schaatsen voor de film, toont ze de beroemde atlete op andere wijze door te focussen op haar verleden als slachtoffer van huiselijk geweld en haar strijd om serieus genomen te worden in een topsport. Robbie is zo overtuigend dat ze haar eerste Oscar- en Golden Globe-nominatie binnenhaalde. De actrice stootte helemaal door naar de top in Hollywood en toonde met deze rol haar veelzijdigheid.

Once Upon a Time…In Hollywood (2019)

Quentin Tarantino staat bekend om het herschrijven van de geschiedenis in zijn films, met name in 'Inglourious Basterds'. In ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ ging hij op hetzelfde elan verder. Voor deze film wist hij onder meer Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie te strikken.

Die laatste speelt Sharon Tate. Ze portretteert de rol van een van de meest mythische figuren in de geschiedenis van de cinema. De vrouw van filmmaker Roman Polanski werd immers vermoord. Hoewel Margot Robbie niet heel veel in de film voorkomt, weet zij toch te bekoren met haar acteerprestaties.

Babylon (2023)

Sinds 18 januari kan je Margot Robbie weer bewonderen in de cinemazalen. In 'Babylon' laten Robbie & co je zien hoe het eraan toeging in het Hollywood van de jaren 20. Spectaculaire feesten, alcohol en drugs zijn er schering en inslag en dat in een periode waarin filmsterren worden verafgood. 

Voor meer realisme liet Damien Chazelle zich inspireren door mensen die echt bestonden: John Gilbert, Clark Gable, Clara Bow, Alma Rubens… Margot Robbie kruipt er in de huid van Nellie LaRoya, een opkomende filmster die helemaal wordt meegezogen in deze wereld.

Barbie (2023)

Dit filmproject van Greta Gerwig staat al sinds 2016 in de steigers en op 21 juli verschijnt ‘Barbie’ in de cinemazalen. Margot Robbie speelt de hoofdrol, maar ze zal niet de enige 'Barbie' zijn in deze film. Issa Rae en Haru Nef vervoegen haar. Uiteraard zijn er dan ook drie personen die Ken moeten spelen: Ryan Gosling, Ncuti Gatwa en Simu Liu. Daarnaast vinden we in de cast ook nog Emma Mackey, Connor Swindells (beiden te zien in 'Sex Education'), Emerald Fennel, Will Ferrel en Michael Cera terug.

De 31-jarige Robbie heeft tijdens haar carrière kunnen bewijzen dat ze in staat is om alle soorten rollen tot een goed einde te brengen door er haar persoonlijke touch aan te geven. We kijken nu al uit op welke manier de Australische actrice ons gaat verrassen in 'Barbie'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top