Revanche voor Vandoorne in de Formule E?

Sport | Het motorsportprogramma is in het begin van het jaar nog redelijk rustig, maar in het weekend is er aan evenementen geen gebrek. Zo is het dit weekend weer tijd voor de Formule E.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit weekend is het tijd voor de tweede afspraak van het Formule E-seizoen, na Mexico City zijn er dit weekend twee rondes gepland op het circuit van Diriyah in Saoedi-Arabië. De Brit Jake Dennis won de openingsrit in Mexico terwijl regerend kampioen en landgenoot Stoffel Vandoorne enigszins teleurstelde. 

Tijdens zijn eerste keer achter het stuur van een DS Penske moest de Kortrijkzaan genoegen nemen met een veertiende plaats in de kwalificaties en een tiende plaats in de race. De Belg moet nog even wennen aan zijn nieuwe wagen, dat vertelde hij ook aan F1i. “Tijdens de training zaten we in de mix. We hebben niet het beste werk geleverd in de kwalificaties en de race en hebben dus niet goed gepresteerd. We moeten ook nog wennen aan de Hankook-banden, die dit seizoen nieuw zijn". Vandoorne hoopt alvast zijn titel te verlengen en als reservepiloot van Aston Martin ook in de Formule 1 te verschijnen. 

Volg de twee Formule E-races in Saoedi-Arabië op 27 en 28 januari op Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top