Atlético Madrid stoot door in Copa del Rey ten koste van Musonda jr en Levante

La Liga | In de achtste finales van de Copa del Rey heeft Atlético Madrid woensdag de maat genomen van tweedeklasser Levante, waar Charly Musonda jr. in de basis stond. Bij Atlético Madrid zat Axel Witsel op de bank. Zijn collega-Rode Duivel Yannick Carrasco is nog out met een spierverrekking.

Door Belga

Deel dit nieuws

Atlético Madrid, vierde in La Liga, kreeg een haalbare kaart voorgeschoteld in de Spaanse beker met Levante, dat in de Segunda División A derde staat op drie punten van leider Eibar. Toch stond het aan de rust nog 0-0.

In de tweede helft kwam Atlético dan toch op voorsprong. Na balverlies van Levante op de eigen helft kwamen de Madrilenen snel in de zestien, waar spits Alvaro Morata (54') de 0-1 tegen de netten prikte. Op het uur werd Musonda jr. naar de kant gehaald. Llorente legde in de extra tijd de 0-2 eindstand vast.

In de Premier League ontving middenmoter Crystal Palace het als herboren Manchester United, dat met een overwinning zelfs (weliswaar met een match meer) over de buren van Manchester City kon wippen en op zes punten van leider Arsenal komen.

'The Red Devils' kwamen via Bruno Fernandes (43') op slag van rust ook op voorsprong. Christian Eriksen zette een een-tweetje op en vond vervolgens de Portugees, die fraai afwerkte. In de toegevoegde maakte Michael Olise met een rake vrije trap evenwel nog gelijk in Selhurst Park. United miste zo de kans om over stadsgenoot City te wippen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top