Kangoeroes Mechelen lijdt bij Girona negende nederlaag in de EuroLeague

Basketbal | Op de tiende speeldag in de EuroLeague basket voor vrouwenteams heeft Kangoeroes Mechelen woensdag een 71-59 nederlaag geleden op bezoek bij het Spaanse Girona.

Door Belga

Deel dit nieuws

De bezoekers startten nochtans goed en leidden na het eerste kwart met 21-26. Maar de Spanjaarden zetten de achterstand nog voor de pauze recht (rust: 39-37) en liepen daarna in het derde kwart (17-12) en het vierde kwart (15-10) verder uit.

Morgan Bertsch werd topschutter bij Mechelen met 17 punten, zeven meer dan Heleen Nauwelaers. Brittney Sykes was in het shirt van Girona goed voor 24 punten.

Voor Mechelen was het al het negende verlies in tien wedstrijden. Op 10 november hadden de Antwerpenaren thuis met 77-67 gewonnen van Girona en zo hun tot dusver enige zege behaald. Het team van coach Arvid Diels blijft in de rangschikking achtste en laatste met 11 punten. Girona won voor de zesde keer en staat vierde met 16 punten. De top vier plaatst zich voor de kwartfinales. Volgende week donderdag (26 januari) speelt Mechelen in Willebroek gastheer voor het Spaanse Perfumerias Avenida.

Nog in groep B won het Italiaanse Schio woensdag in Salamanca met 61-72 bij Avenida. Kim Mestdag speelde ruim veertien minuten mee bij de bezoekers. Ze maakte 2 punten en pakte twee rebounds. Schio leidt na zeven zeges met 17 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top