Franse stad Amiens vraagt Madonna schilderij uit te lenen

Muziek | De Franse stad Amiens heeft Madonna gevraagd om een schilderij dat ze bezit, uit te lenen. De burgemeester van de stad doet dit verzoek omdat het waarschijnlijk een werk is dat voor de Eerste Wereldoorlog in Amiens hing en daarna zoek is geraakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het gaat om het negentiende-eeuwse schilderij 'Diane en Endymion' van Jérôme-Martin Langlois, dat volgens burgemeester Brigitte Fouré voor de oorlog werd uitgeleend door het Louvre aan het Musée de Picardie in Amiens, waarna het is verdwenen. "Uiteraard betwisten we op geen enkele manier de legale manier waarop u aan dit werk bent gekomen", zegt Fouré aan Madonna in een videoboodschap. Daarna vraagt ze of de zangeres het in 2028 aan haar stad wil uitlenen, wanneer Amiens de culturele hoofdstad van Europa hoopt te zijn.

"Ik ben er niet zeker van dat dit het oorspronkelijke werk is", zegt de burgemeester ook. "Maar het lijkt extreem veel op het werk. En ik zou het mooi vinden als de inwoners van Amiens het weer kunnen zien."

In 1988 werd de versie die Madonna heeft, nog tentoongesteld in het Louvre, waarbij werd aangemerkt dat het vrijwel zeker om een kopie ging die waarschijnlijk door de oorspronkelijke schilder is gemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top