Casting, actie en humor, het recept voor 'Operation Fortune: Ruse de Guerre'

Films | Jason Statham is terug in de filmzalen met 'Operation Fortune: Ruse de Guerre'. In deze actiefilm werkt hij opnieuw samen met regisseur Guy Ritchie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De premisse van de film is vrij eenvoudig. De internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6-agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop te voorkomen van een dodelijke nieuwe technologie die de huidige wereldorde dreigt te verstoren. Samen met CIA-agente Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett) moet Fortune infiltreren in het netwerk van wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een catastrofe voorkomen.

Het verhaal bevat geen revolutionaire veranderingen tegenover eerdere spionagefilms, maar deze keer steekt regisseur Guy Ritchie een flinke dosis zwarte humor in de film.

Actie en humor

Na 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels', 'Snatch', 'Revolver' en 'Wrath of Man' is 'Operation Fortune: Ruse de guerre' de vijfde film waarin Statham en Ritchie samenwerken. Zoals gewoonlijk is Jason Statham de man van actie, gevechten en achtervolgingen, maar dit keer gebruikt hij ook een flinke dosis humor - vaak op onverwachte momenten.

Voor de cast heeft Ritchie enkele van de grotere namen van Hollywood en de Engelstalige filmwereld ingeschakeld. Naast Jason Statham en Hugh Grant is onder meer Josh Hartnett van de partij. Je kan ook Aubrey Plaza aan het werk zien. Ze werd onlangs genomineerd voor een Golden Globe voor 'The White Lotus', waarin haar bijrol werd gelauwerd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top