Microsoft wil dit jaar 10.000 banen schrappen (2)

Nieuws | De Amerikaanse technologiereus Microsoft wil dit jaar 10.000 banen schrappen of ongeveer 5 procent van zijn personeelsbestand. Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. De maatregel komt er in een reactie op een steeds somberder wordende prognose voor de grootste bedrijven in de technologiesector.

Door Belga

Deel dit nieuws

Microsoft ziet dat veel van zijn klanten voorzichtiger worden, nu delen van de wereld in recessie gaan. Sectorgenoten zoals Amazon, Meta en Salesforce hebben de voorbije maanden ook al aangekondigd duizenden banen te schrappen. Microsoft had zich tot dusver beperkt tot kleinere ingrepen.

Het technologiebedrijf zal tijdens het tweede kwartaal een last van 1,2 miljard dollar nemen, waardoor de winst per aandeel met 12 cent verminderd zal worden. Microsoft zal op 24 januari zijn kwartaalresultaten publiceren en zal naar verwachting een omzetstijging met 2 procent bekendmaken voor zijn tweede kwartaal. Dat zou de kleinste groei in zes jaar zijn.

Eerder op de dag, voor de bekendmaking van de ontslagen, had Microsoft-topman Satya Nadella in een interview op het World Economic Forum in Davos te kennen gegeven dat de technologiesector een periode van vertraging doormaakt en zich daaraan zal moeten aanpassen. "We zullen meer moeten doen met minder. We zullen onze eigen productiewinsten moeten tonen met onze eigen technologie."

Nadella benadrukte ook dat Microsoft voor de belangrijkste strategische divisies zal blijven aanwerven. Analisten hadden eerder al voorspeld dat Microsoft, dat moeilijke periodes in het verleden doorgekomen is zonder zwaar banenverlies, dit jaar daar niet aan zou kunnen ontsnappen.

De koers van het aandeel Microsoft kende vandaag na de aankondiging weinig beweging.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top