Grosjean duwt Deinze naar prestaties die de 1B-top benaderen

Challenger Pro League | Het lijkt nu slechts een vage herinnering, maar toen Marc Grosjean eind oktober het roer overnam bij SK Deinze, stonden de Oost-Vlamingen troosteloos onderaan. Maar in amper acht matchen heeft de Luikenaar de penibele situatie volledig omgedraaid. Meer zelfs; deTigers presteren sinds zijn komst op een niveau dat enkel de topteams in 1B kunnen evenaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zondag voetbalde SK Deinze zich weer helemaal in de race voor de top zes-plaatsen. De Oost-Vlamingen klopten competitieleider Beerschot en naderden zo tot op twee punten van de zesde plek van RSCA Futures.

Die remonte heeft Deinze niet in het minst te danken aan Marc Grosjean. Toen hij in oktober overnam van Takahisa Shiraishi en Antonio Calderon hadden de ambitieuze Tigers amper acht punten gesprokkeld in tien duels én stonden ze helemaal onderaan in de Challenger Pro League. Maar onder de leiding van Grosjean pakten de Oost-Vlamingen 16 op 24 waardoor ze al snel de degradatiezorgen van zich af konden spelen én zelfs weer mogen dromen van de top zes.

Opmars

Als Deinze die prestaties ook in de komende weken vast kan houden, dan moet de top zes zeker mogelijk zijn. Want met 16 op 24 boekt Deinze (onder Grosjean) resultaten die enkel de topteams ook voor elkaar krijgen. Deinze deed het in de laatste acht matchen dan ook even goed als RWDM terwijl Beveren slechts één puntje meer pakte. Lommel en Beerschot deden nog iets beter met 18 op 24; maar het mag duidelijk zijn dat dit Deinze niet langer zo maar over zich heen zal laten lopen.

Daarnaast was Deinze de voorbije weken ook nog eens de actiefste 1B-ploeg op de transfermarkt. De Oost-Vlamingen haalden al vijf nieuwkomers; met ex-topschutter Lennart Mertens als uitschieter. Als ook hij nog vlot een plekje vindt in het geheel van Grosjean, dan zou Deinze wel eens een gevaarlijke rol kunnen spelen in de promotie Play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top