Novak Djokovic staat voor zijn eerste echte test op de Australian Open

Sport | De Australian Open gaat vrijdag verder met de derde ronde, waarin topfavoriet Novak Djokovic het opneemt tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu Novak Djokovic de eerste twee rondes in de Australian Open heeft overleefd, kan hij stilaan gaan dromen van een tiende titel in Melbourne. Terwijl de Serviër zonder moeite zijn tegenstanders Roberto Carballés Baena en Enzo Couacaud (ondanks één verloren set) uit de weg ruimde, lijken de andere favorieten één voor één te sneuvelen.

Grigor Dimitrov, voormalig Masters-winnaar

Met de afwezigheid van Carlos Alcaraz, en nu ook de uitschakeling van Rafael Nadal en Casper Ruud, lijken weinigen nog in staat om Djokovic in het stof te laten bijten. Toch zou zijn volgende tegenstander, Grigor Dimitrov, het hem best wel lastig kunnen maken. De Bulgaar, bijgenaamd ‘Baby Federer’, wist Djokovic slechts één keer in negen ontmoetingen te verslaan. Maar sinds de start van het toernooi lijkt het erop dat de de 31-jarige speler het in 2023 beduidend beter zou kunnen doen dan in zijn vorige seizoen. De Masters-winnaar van 2017, die toen in de finale David Goffin versloeg, schakelde in de eerste ronde al de taaie Aslan Karatsev uit. Een niet te onderschatten tegenstander, dus.

Onder de kandidaten om Djokovic ervan te kunnen weerhouden Rafael Nadal te vervoegen als meest succesvolle grandslamtennisser in de geschiedenis, is ook Stefanos Tsitsipas. De Griek zal het in de derde ronde opnemen tegen de Nederlander Tallon Griekspoor. Felix Auger-Aliassime uit Canada komt op zijn beurt tegenover de Argentijn Francisco Cerundolo te staan, terwijl Jannik Sinner het zal opnemen tegen Márton Fucsovics uit Hongarije. Daniil Medvedev zal moeten oppassen voor de jonge Sebastian Korda, terwijl de duels tussen Karen Khachanov en Frances Tiafoe, Hubert Hurkacz en Denis Shapovalov, en Andrey Rublev en Daniel Evans voor spektakel moeten zorgen.

Elise Mertens: laatste kans voor de Belgen

Elise Mertens is de laatste Belgische vertegenwoordigster in deze fase van de competitie. De Leuvense begon haar toernooi uitstekend door in de eerste ronde voormalig nummer 1 van de wereld Garbiñe Muguruza uit te schakelen. Vrijdag begint ze echter niet met gunstige kansen tegen de als vijfde geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka, die met 5-2 leidt in de tussenstand tussen beide speelsters.

Nummer 1 van de wereld Iga Swiatek, favoriet om Ashleigh Barty op te volgen, zal het opnemen tegen de Spaanse Cristina Bucsa. Jessica Pegula zal van haar kant de Oekraïense Marta Kostyuk moeten verslaan, terwijl Caroline Garcia het moet opnemen tegen de Duitse Laura Siegemund. In de derde ronde neemt Madison Keys, de halve finaliste van de Australian Open 2015, het op tegen voormalig nummer één van de wereld en tweevoudig “Happy Slam”-winnares Victoria Azarenka.

Volg de Australian Open van 16 tot 29 januari op Eurosport 1 (basispakket) en Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top