George Michael-biopic met 'White Lotus'-ster Theo James komt er allicht toch niet

Muziek | De Britse tabloid The Daily Mail verspreidde vorig weekend het nieuws dat 'White Lotus'-ster Theo James George Michael zou gaan spelen in een nieuwe biopic. Volgens het nalatenschap van de in 2016 overleden Britse zanger klopt dat niet. Dat meldt de Amerikaanse muzieksite Stereogum.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens The Daily Mail was 'White Lotus'-ster Theo James geselecteerd om de zanger te spelen in een biopic die de zegen had van de familie van George Michael. Maar dat blijkt niet het geval te zijn, schrijft Stereogum vandaag. "Namens de familie van George en George Michael Entertainment willen we duidelijk maken dat er geen enkele waarheid schuilt in dit verhaal; we weten niets van dit project en zullen het op geen enkele manier ondersteunen", luidt het in een verklaring.

Het is nu onduidelijk of de film er wel ooit komt, al heeft Theo James, net als Michael, ook een Griekse roots. James' volledige naam is Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Michaels volledige naam was Georgios Kyriacos Panayiotou. Maar zonder de zegen van de Michaels familie is het onzeker of producenten ook zijn muziek mogen gebruiken. Michaels muziek wordt wereldwijd beheerd door Warner Chappell Music UK. Die verlengde haar langlopende overeenkomst in december 2021.

Vorig jaar draaide de documentaire 'Freedom Uncut' kort in de bioscopen. Die docu, gefilmd vlak voor Michaels dood, is een reis door het leven van de popzanger die vooral bekend was van nummers als 'Last Christmas' en 'Wake Me Up Before You Go-Go', met zijn groep Wham!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top