Ineos is kandidaat om Manchester United over te nemen

Premier League | De Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe is kandidaat om met zijjn firma Ineos Manchester United over te nemen. "We hebben ons officieel in het biedingsproces gemeld", bevestigde een woordvoerder van het Britse chemiebedrijf aan Engelse media.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Amerikaanse familie Glazer is sinds mei 2005 eigenaar van Manchester United. In november maakten ze bekend een verkoop te overwegen. De 69-jarige Ratcliffe zei toen al graag met de familie Glazer in gesprek te willen gaan, als de Amerikanen hun aandelen willen verkopen.

Vorig jaar bracht Ratcliffe nog een onsuccesvol bod van 4,24 miljard pond (4,82 mljard euro) uit op Chelsea. Roman Abramovich besliste uiteindelijk de Londense club aan een Amerikaans consortium rond Todd Boehly te verkopen. 

In Frankrijk is Ratcliffe wel al eigenaar van OGC Nice. Met de INEOS Grenadiers heeft hij een WorldTeam in het wielerpeloton en in de Formule 1 werkt Ineos nauw samen met Mercedes.

Manchester United staat met 38 punten uit achttien wedstrijden op de vierde plaats in de Premier League, op negen punten van leider Arsenal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top