The National werkt aan nieuw album

Muziek | De Amerikaanse band The National brengt binnenkort een nieuw album uit. Door middel van een socialmediapost op Twitter heeft frontzanger Matt Berninger het nieuwe album geteast.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de clip op Twitter zie je de zanger op een kruk voor een piano zitten met een koffiemok en een exemplaar van de Mary Shelley-roman 'Frankenstein'. Het bericht bevat ook een link naar een door een paswoord beveiligd deel van hun website op www.americanmary.com/lp9. Fans hebben ondertussen al ontdekt dat het wachtwoord EVIL FOREBODINGS toegang geeft tot een webpagina met een korte videoclip met audio van twee nieuwe nummers. 

De clip toont een statische opname van een opengeslagen roman. Het zou een kopie van Shelley's gothic novel uit 1818 kunnen zijn, maar met een paar belangrijke verschillen. De pagina is geschreven in briefvorm, gericht "Aan Mrs. Bridgers, Engeland". Verderop in de tekst worden ook mensen als "Taylor" en "Uncle Sufjan", genoemd. 

Het zijn verwijzingen naar Phoebe Bridgers, Taylor Swift en Sufjan Stevens, muzikanten die mogelijk een verschijning maken of zullen meespelen op het nieuwe album van de band. Zowel Bridgers, Stevens als Swift hebben al eerder samengewerkt met leden van The National. 

'I Am Easy to Find', het achtste studioalbum van The National, verscheen in mei 2019. Vorig jaar speelde de band nog op het gloednieuwe festival Live is Live Zeebrugge.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top