Viert Paul Pogba eindelijk zijn rentree in de Serie A bij Juventus?

Serie A |

De 5-1 nederlaag van afgelopen vrijdag op het veld van autoritaire leider Napoli heeft de moraal van Juventus doen kelderen. De Oude Dame bleef steken op acht opeenvolgende overwinningen in competitieverband en zag zijn opmars abrupt gestuit. Maar er valt goed nieuws te noteren vanuit de ziekenboeg: Paul Pogba komt steeds dichter en dichter in de buurt van zijn rentree in het shirt van de Italiaanse recordkampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De topper tegen Napoli draaide uit op een regelrecht fiasco voor Juventus, dat naliet om de titelstrijd opnieuw spannend te maken door tot vier punten te naderen op de Napolitanen. In Turijn moeten ze nu zo snel mogelijk de rug zien te rechten en daar kan Pogba mogelijk zijn steentje aan bijdragen.

Comeback in de maak

De Fransman keerde transfervrij terug op het oude nest nadat hij zijn contract bij Manchester United niet verlengde. Maar vooralsnog was het allesbehalve een schot in de roos aangezien de 29-jarige middenvelder voor aanvang van het seizoen een zware knieblessure opliep. Hij wou in eerste instantie een operatie vermijden, maar chronische pijnen zorgden ervoor dat een ingreep de enige oplossing was.

Hij miste bijgevolg het WK in Qatar met les Blues en vergaarde daarnaast nog geen minuten namens Juve. Begin februari verscheen hij weer op het trainingsveld, wat doet vermoeden dat zijn comeback nu echt in de maak is.

Belangrijke matchen in het verschiet

Maandag kondigden de Bianconeri aan dat Pogba deelnam aan “de volledige groepstraining”. Het valt echter nog af te wachten of Pogba en Dusan Vlahovic, die sukkelt met een pubalgie sinds eind oktober, opnieuw deel zullen uitmake van de Turijnse spelerskern voor de komst van Atalanta op zondag. Het belooft een cruciaal duel te worden aan de top van het klassement aangezien slechts drie punten beide teams scheiden.

Toch lijkt het nog te vroeg voor Pogba. Volgens La Gazzetta dello Sport wil de club geen risico’s nemen met zijn nummer tien. Juve rekent vooral in het tweeluik met het Franse Nantes in de Europa League (16 en 23 februari) op zijn volledige fitheid.

Het programma van de 19e speeldag in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 21 januari

Zondag 22 januari

Maandag 23 januari

Dinsdag 24 januari

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top