De Chiefs en de Eagles maken hun opwachting in de play-offs

Sport |

Terwijl de titelpretendenten reeds fors afgeslankt werden in de Wild Card-ronde van de NFL, schieten de Chiefs en de Eagles dit weekend uit de startblokken in de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars

De Chiefs wonnen de American Conference en waren daardoor vrij in de Wild Card-ronde. Ze genoten van hun welverdiende rust en tellen vijf opeenvolgende overwinningen. Jacksonville zette dan weer een ongelofelijke inhaalbeweging in tegen de Chargers. Los Angeles leidde met 27 punten, maar de Jaguars slaagden er finaal in om de scheve situatie recht te zetten en het laken naar zich toe te trekken (31-30).

Philadelphia Eagles - New York Giants

De Giants toonden in de vorige ronde aan dat de favoriet lang niet altijd zegeviert in de play-offs. New York was een ware outsider in zijn ontmoeting met Minnesota, maar toch balde het onder meer dankzij een uitstekende Daniel Jones uiteindelijk de vuist.

In de volgende ronde wacht met Philadelphia Eagles echter een tegenstander van een heel ander kaliber. De winnaar van de National Conference is één van de favorieten voor de eindzege. De Giants delfden in de reguliere competitie twee keer het onderspit tegen de Eagles. Herhaalt dat scenario zich in de play-offs?

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals

De clash tussen de Bills en de Bengals is zonder enige twijfel het duel van deze play-offronde. Beide teams kunnen een indrukwekkende reeks aan overwinningen voorleggen (8 voor de Bills, 9 voor de Bengals) en hebben van de Super Bowl hun doelstelling gemaakt. Buffalo werd reeds voor het seizoen naar voren geschoven als de favoriet voor eindwinst en zal ook tot het gaatje willen gaan voor Damar Hamlin.

Cincinnati droomt er op zijn beurt van om een tweede Super Bowl op rij af te werken. Het team uit Ohio kampt evenwel met een blessuregolf in het aanvallende compartiment en dat was in de vorige ronde tegen de Ravens duidelijk merkbaar. De defensie van de finalist van verleden jaar zal sowieso opnieuw op punt moeten staan om de volgende horde te nemen.

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys

San Francisco is de ploeg die de beste vorm kan voorleggen met elf opeenvolgende zeges. De 49ers lieten geen spaander heel van de Seahawks (41-23) en zijn klaar om ook de Cowboys, ondanks hun overwinning tegen de Buccaneers van Tom Brady, over de knie te leggen.

Dallas leeft met revanchegevoelens toe naar het bezoek aan Californië. Dak Prescott en zijn ploegmaats beten namelijk in de Wild Card-ronde van vorig jaar op eigen veld in het zand tegen dezelfde opponent. De opgave wordt aartsmoeilijk, maar de Cowboys hebben vertrouwen getankt na hun uitzege in de play-offs tegen Tampa, de eerste in liefst 30 jaar tijd.

Het programma dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 21 januari

Zondag 22 januari

Maandag 23 januari

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top