Jayson Tatum en Boston Celtics zijn klaar om te strijden voor de titel in de NBA

Basketbal |

Boston Celtics werpt zich hoe langer hoe meer op als de titelkandidaat bij uitstek in de NBA nu ze voorlopig de beste cijfers kunnen voorleggen. Vorig jaar verloren ze de finale nog. Ze kunnen alvast rekenen op een Jayson Tatum die in bloedvorm verkeert.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag wierp Tatum zich tijdens MLK Day op als een ware gesel voor Charlotte Hornets met 51 punten (15/23 tweepunters, 7/12 driepunters, 9 rebounds en 5 assists). De Hornets, de rode lantaarn in de Eastern Conference, blijven op die manier achter met vier nederlagen op een rij.

Beter dan Bird

Met 18 punten in het vierde en laatste kwart klokte de vleugelspeler dus af op 51 punten. Met dat aantal was hij goed voor het derde hoogste individuele puntentotaal op een Martin Luther King Day na de 61 punten van Damian Lillard in 2020 en de 52 punten van Kemba Walker in 2016. Tatum hijst zichzelf op gelijke hoogte met Gilbert Arenas, die in 2007 51 punten liet optekenen. Bovendien veegde de 24-jarige speler met zijn prestatie “Larry Legend” van de tabellen.

Het was reeds de vijfde keer dat Tatum meer dan 50 punten scoorde in een wedstrijd, terwijl Bird niet verder kwam dan vier keer in het truitje van de Celtics. Het moet evenwel gezegd dat tijden veranderen en sterke individuele prestaties zich vermenigvuldigen. Vorig seizoen lukten 14 spelers meer dan 50 punten in een match. Deze basketbaljaargang zijn er al 16 spelers die daarin slaagden en het seizoen is nog maar net over de helft.

Titel

Voor Tatum zal het record een hele eer zijn, maar wat hij echt wil bereiken, is net zoals Bird zich drie keer tot kampioen kronen met Boston. Nadat ze vorig jaar op de valreep naast de titel grepen in de finale tegen de Warriors, zal het team van Joe Mazzulla werkelijk alles in het werk stellen om dit jaar wel het kampioenschap binnen te rijven.

“Het betekent allemaal niets als we niet tot ons einddoel komen”, sprak Tatum zich uit na een triomf tegen de Suns enkele weken geleden. De tegenstanders zijn alvast gewaarschuwd…

Het programma dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 21 januari

Maandag 23 januari

  • Toronto Raptors - New York Knicks: om middernacht op Eleven 3

Woensdag 25 januari

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top