Fans Lierse willen inhaalmatch tegen Club NXT boycotten

Sport | Lierse speelt op woensdag 1 februari een belangrijke (inhaal)match op het veld van top 6-concurrent Club NXT. Maar het vroege aanvangsuur (18u30) én het feit dat er een combiregeling geldt, zorgt voor ongenoegen bij de aanhang van de Pallieters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De supportersfederatie van Lierse riep de voorbije dagen dan ook op om de match tegen Club NXT (in Roeselare) te boycotten.

“Het is gewoon nodig om ons te laten horen”, vertelt voorzitter Joeri Van Genechten bij Gazet van Antwerpen. “Deze beslissing gaat aan alle realiteit voorbij. Hoeveel supporters zijn bij machte om om 18.30 uur in Roeselare te staan op een gewone werkdag? Dan spreek ik nog niet eens over de omstandigheden in het verkeer. Quasi alle clubs zijn bereid de boycot te volgen, maar we hopen iedereen over de streep te trekken. Dit is in het belang van alle supporters.” 

Tot op heden zou zo'n 90% van de supportersclubs bereid zijn om in te gaan op de vraag van de federatie. Maar er wordt gestreefd naar een volledige unanimiteit zodat geen enkele Liersefan de verplaatsing zal maken naar Roeselare.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top