Dussenne op weg naar de uitgang bij Standard, Tottenham aast op Trossard

Sport |

De wintermercato is aangebroken en de clubs hebben tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Of het nu gaat om geruchten of officiële bevestigingen, Pickx geeft je een samenvatting van wat er is gebeurd op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op het einde van het seizoen is Noë Dussenne einde contract bij Standard, dat de verbintenis van de 30-jarige centrale verdediger niet zal verlengen. De Rouches rekenen niet meer op Dussenne, die nochtans kapitein is, en hebben hun akkoord gegeven dat hij vanaf deze mercato mag vertrekken.

Amine Benchaib verlaat KV Kortrijk. Bernd Storck maakt geen gebruik van hem. Hij vervoegt CS Movieni in de Roemeense eerste klasse.

Na Charleroi springt ook een niet nader genoemde Duitse club in de dans voor Michael Frey, die Antwerp wil verlaten. De Great Old weigert echter mee te werken aan een vertrek van de Zwitserse aanvaller.

Hector Bellerin zou Barcelona kunnen verlaten voor zijn ex-club Real Betis. De rechtsachter komt niet voor in de plannen van Xavi en kan verkassen voor het kleine bedrag van 2 miljoen euro.

De koopwoede van Chelsea is nog niet gestild. De Blues hebben hun pijlers gericht op de Nederlandse rechtsachter Denzel Dumfries, die weg zou mogen bij Inter ondanks een verdienstelijke wereldbeker. In de omgekeerde richting kan Raheem Sterling richting Milaan vertrekken, op voorwaarde dat er minstens 50 miljoen euro op tafel gelegd wordt.

Leandro Trossard kan rekenen op de interesse van Tottenham. De Spurs hebben al een eerste bod neergelegd, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Brighton overstag zal gaan voor het schamele bedrag van 13,5 miljoen euro.

Al-Nassr hoopt Keylor Navas te verleiden tot een lucratieve overstap naar Saoedi-Arabië. De 36-jarige Costa Ricaanse doelman van Paris Saint-Germain zou er de blessure van David Ospina moeten opvangen. Beide clubs zijn reeds aan het onderhandelen. De transfer zou tegen het einde van de week in kannen en kruiken kunnen zijn.

James Rodriguez wordt mogelijk ploegmaat van Dries Mertens. De Colombiaanse aanvallende middenvelder, die momenteel uitkomt voor Olympiakos, staat op de radar van Galatasaray.

Het lijdt weinig twijfel dat voormalig Club Brugge-speler Arnaut Danjuma de Premier League gaat verkennen. De Nederlander van Villarreal gaat onderhandelen met Fulham, Everton en zijn ex-club Bournemouth. Het valt nog af te wachten welk team de strijd om zijn handtekening uiteindelijk wint.

Marouane Fellaini gaat de deur achter zich dicht trekken bij het Chinese Shandong Luneng. De gewezen Rode Duivel zet zijn carrière normaal gezien verder in Dubai, Qatar of Saoedi-Arabië. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat de 35-jarige middenvelder nog gegeerd is in Europa.

Adnan Januzaj zou Sevilla kunnen inruilen voor Valencia. In Andalusië kwam hij nauwelijks in het stuk voor, waardoor zijn vertrek nagenoeg zeker is.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op Eleven Pro League-zenders, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga op de zenders van Eleven Sports, en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Nog meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top