28-jarige Bonaventure staat eerste keer in top 100 op WTA-ranking

Sport |

Ysaline Bonaventure laat op 28-jarige leeftijd haar hoogste WTA-ranking ooit noteren. De uit het Luikse afkomstige tennisster prijkt op de 90ste plaats op de wereldranglijst. Nooit eerder slaagde ze erin om tot de top 100 toe te treden. Haar hoogste notering ooit zorgt ervoor dat ze met vertrouwen de Australian Open kan aanvatten in de nacht van maandag op dinsdag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bonaventure is in stijl aan de nieuwe tennisjaargang begonnen. Op het WTA-toernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland schopte ze het begin januari vanuit de kwalificaties tot in de halve finales. Voor de jaarwisseling zette ze ook een aantal sterke resultaten neer. Zo werd ze tussen midden en eind oktober tot twee keer toe verliezend finalist op de ITF-toernooien van het Franse Poitiers en het Duitse Hamburg.

Dankzij haar uitstekende reeks van vijf opeenvolgende overwinningen op Nieuw-Zeelandse bodem bereikte ze rechtstreeks de hoofdtabel van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Het is de zesde keer dat Bonaventure deel uitmaakt van het hoofdtoernooi op een Grand Slam, waarvan de derde keer in Melbourne.

Tweede maal naar tweede ronde?

Slechts één keer eerder wist ze door te stoten naar de tweede ronde, op de US Open in 2020. Ze klopte toen de Chinese Zhang Shuai na een driesetter, maar moest in de daaropvolgende ronde in straight sets haar meerdere erkennen in de Française Alizé Cornet.

In de nacht van maandag op dinsdag (vanaf 1u Belgische tijd) hoopt Bonaventure dat kunstje nog eens over te doen. Makkelijk wordt dat evenwel niet: ze kruist de degens met het Russische negentiende reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 18). Ze bekampten elkaar eenmaal in het verleden. Alexandrova was in 2019 op het gras van ’s-Hertogenbosch te sterk in twee sets.

Zal het Bonaventure lukken om vanuit de rol van underdog boven zichzelf uit te stijgen en revanche te nemen tegen Alexandrova? Indien ja, wacht in de tweede ronde een confrontatie met de winnaar van het duel tussen de Française Diane Parry (WTA 107) en de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA 135), die van de organisatie beiden een wildcard aangereikt kregen om deel te kunnen nemen.

Volg de Australian Open van 16 tot 29 januari op Eurosport 1 (basispakket) en Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top