Jong Genk wijkt (tijdelijk) uit naar het Soevereinstadion in Lommel

Sport | Lommel SK haspelt komend weekend een belangrijke match af in Roeselare (uit bij Club NXT); maar toch zal er op dezelfde speeldag ook 1B-voetbal te zien zijn in het Lommelse Soevereinstadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel kwam namelijk tot een mondeling akkoord met (Jong) Genk over de tijdelijke 'verhuur' van het stadion. Volgens Het Belang van Limburg zaten beide partijen - met succes - rond de onderhandelingstafel nadat er de voorbije dagen alarmsignalen kwamen over de pelouse van de Genkse Cegeka Arena.

De hybride grasmat van het Genkse stadion kreeg het afgelopen weekend namelijk bijzonder zwaar te verduren tijdens de A-wedstrijd tegen Zulte Waregem. De overvloedige regen werd onvoldoende afgevoerd door een defect in het drainagesysteem en hierdoor werd het veld helemaal kapot gespeeld.

Ook Beveren naar Lommel?

Om een optimaal herstel te bewerkstelligen werd er beslist om uit te wijken met Jong Genk. De Genkse beloften spelen vrijdag thuis tegen SL16 FC, maar die match zal dus in Lommel afgewerkt worden. Volgende week wordt de situatie van de Genkse grasmat opnieuw geëvalueerd, maar ook de volgende thuismatch tegen Beveren (3 februari) wordt mogelijk nog in Lommel gespeeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top