Hugo Siquet hoopt zijn carrière bij Cercle Brugge nieuw leven in te blazen

Sport |

Verdediger Hugo Siquet ruilde in januari vorig jaar Standard in voor het Duitse Freiburg. Een jaar en weinig speelminuten later hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen op uitleenbasis bij Cercle Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Siquet gold bij de Rouches als revelatie van het tweede deel van het seizoen 2020-2021 en hij ging op dat elan verder in het daaropvolgende seizoen. Ondanks dat stamnummer 16 een rampzalig seizoen beleefde, was de jongeling een van de lichtpunten aan de boorden van de Maas. De rechtsachter verliet in januari 2022 het Luikse schip en trok richting de Bundesliga. Freiburg wist de Belgische belofteninternational te verleiden tot een overstap.

Helaas voor Siquet verliep zijn aanpassing in Duitsland bijzonder moeizaam. Hij verzeilde al snel in de B-kern. Daar moest hij geduld tonen en kreeg hij te horen dat hij progressie moest boeken. In de huidige voetbaljaargang staat Freiburg momenteel op de tweede plaats in de tussenstand van de Duitse eerste klasse, in het zog van Bayern München. Siquet kreeg nauwelijks kansen, met respectievelijk korte invalbeurten van 6 en 9 minuten op de eerste en derde speeldag. Daarnaast klokte hij af op 72 minuten in de Europa League. Omwille van het gebrek aan speelgelegenheid, was een tijdelijk vertrek stilaan onafwendbaar geworden.

Bekende omgeving

Ook Freiburg besefte dat een uitleenbeurt voor de ontwikkeling van de speler een ideale oplossing was. “Ik besliste om terug te keren naar België omdat ik de competitie ken en apprecieer”, zo liet hij optekenen in het persbericht dat Cercle de wereld instuurde om hem aan te kondigen.

Met een terugkeer naar de Jupiler Pro League arriveert Siquet op bekend terrein en de geknipte omgeving om zijn carrière weer op de rails te krijgen. Na afloop van het huidige seizoen kan de 20-jarige verdediger zijn avontuur bij de Vereniging nog verlengd zien worden aangezien groen-zwart over de optie beschikt om hem nog een extra jaar aan boord te houden.

Welke positie?

De vraag is nu welke positie Siquet zal bekleden in het elftal van Miron Muslic, die trouw zweert aan een 3-5-2 zonder echte rechtsachter. Sinds Muslic het roer overnam, wijzigde hij het systeem van een viermans- naar een driemansdefensie. De resultaten verbeterden zienderogen. Zal Muslic zijn spelsysteem omgooien om Siquet in te passen? Het lijkt waarschijnlijk dat Siquet de flankpositie zal bestrijken. Te beginnen tegen Union?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, met de ontmoeting tussen Cercle Brugge en R. Union St.-Gilloise deze woensdag 18 januari om 18u30, op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top